3.9.08

 
Dvě akce v měsíci září!
Milí přátelé,
čas hrůzně pádí vpřed, kola jeho vržou, kdo junák byl - již je kmet! Z tohoto fatálního důvodu bychom chtěli v měsíci září uspořádat v Polomu hned dvě akce, z nichž první je zcela dobrovolná a druhá je téměř povinná.

V sobotu a neděli 13. a 14. září pojedeme asi letos naposledy vyvážet stavební suť, připravovat dočasné zastřešení sakristie a předsíně a instalovat místo nám všem nejmilejší ? ekologický záchod, abychom na místo přijížděli s menšími obavami. Pokud se sejde dostatečný počet lidí, tak by se částečně mohla opravit i porouchaná šindelová střecha na zvonici. Práce je tedy opět jako na kostele.

Druhé setkání by se odehrálo 27. září. Jeho cílem však není nějaká namáhavá práce, ale sledování zajímavého a nevšedního kulturního úkazu! Do Polomu přijede zahrát maďarsko-rumunská formace FANFARA COMPLEXA! (podívejte se například na youtube; v češtině najdete informace na webu Divadla 29, kde budou hrát předchozí večer). Železné hory tak znovu navštíví duch, který je naposledy ovládnul před více než pěti sty lety, kdy v ústrety Jiřímu z Poděbrad táhnul Matyáš Korvín se svým divokým tancechtivým vojskem! Nepřekonatelná touha vrátit se zpět, na místa, kde ve vlhkou trávu na noc složil hlavu tento legendární král, ovládla mysl těchto hudebníků, když souhlasili hrát v takto zapomenutém místě ? jinak si to není možno vysvětlit! Vezměte tedy prosím sebe, své blízké a známé a přijeďte si to poslechnout! Je to malý projev díků za Vaši ochotnou a nezištnou účast na obnově polomského kostelíka a také příležitost seznámit další širší okruh lidí s tímto zajímavým místem.

Koncert by začal v sobotu v 15h saxofonovou improvizací přímo v kostele a završen by byl pod širým nebem plným rozbalením instrumentálních dovedností celého seskupení. Předpokládaný konec celé akce je kolem 17h.

Jediný úkol, který nechávám na Vás, je zajištění nějakého vhodného počasí. Stačí, aby alespoň nepršelo či nesněžilo...

Opět pro jistotu připojuji kontakty na mne ? pokud by bylo možné mne dopředu informovat o Vaší účasti na obou akcích, budu za to vděčný:

František R. Václavík
Třebosice 22, Pardubice 530 02
t: 724 663 780
m: polom@fravaclavik.com
w: www.fravaclavik.com/polom

Poznámky: Přidat komentář



Odkazy na tento příspěvek:

Vytvořte odkaz



<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]