22.9.08

 
Podzimní slavnost 27. září
Již tuto sobotu - 27. září v 14.30h - se doufám všichni uvidíme v Polomu na drobné oslavě pomyslně zakončující letošní práce (ty se však protáhnou do pozdních podzimních dní...). Ta je určena především všem, kdo se na obnově kostela a jeho okolí letos podíleli, ale otevřená je úplně každému, kdo se chce na toto zajímavé místo podívat.

Samotné akci v Polomu bude předcházet ještě páteční prezentace fotek z oprav kostela v Klubu Divadla 29 na kterou Vás všechny také intenzivně zvu. V Divadle 29 pak vystoupí s hlavním programem ve 20.00 h maďarsko-rumunská kapela FANFARA COMPLEXA, která vás během více než dvouhodinového koncertu zasvětí do toho jak zní současná moldavská taneční hudba i jak vypadá pravý maďarský táncház. Druhý den cestou domů se zastaví i u naší polomské rujničky, aby oživila ducha odkazu Matyáše Korvína, který se svou kapelou vyplenil a vypálil ves Polom již jednou v roce 1463. Nenechte si ujít tento historický okamžik! Podle počasí by první část koncertu probíhala v interiéru a druhá, ta divočejší, pak před ním. Ovšem délka jejich polomského exposé bude záviset hlavně na počasí a teplotě při jaké budou ochotni maďarští hudebníci hrát.

Podle počasí by první část koncertu probíhala v interiéru a druhá, ta divočejší, pak před ním. Plánujeme připravit pro hosty svařené víno a vytáhneme také staré dobré Kaborky, na jejichž plátech se bude připravovat vynikající trhovokamenická specialita nazývaná také někdy "topinky s česnekem". Pro řidiče plánujeme tradiční vysočinské podávání čaje ze samovaru, které se v nedaleké Hluboké ujalo díky osvětě z prvoválečné východní fronty se navrátivšího statkáře pana Rolečka.

Neodhaduji počet příchozích, takže je možné, že bude problém s parkováním automobilů. Proto prosím o shovívavost a citlivost při hledání místa k tomuto úkonu.

Připojuji ještě informace o autobusovém spojení - do Polomu pojede tento víkend naposledy tzv. Cyklobus, který vyjíždí z Pardubic v 8,30 h z autobusového nádraží, v 8,55 je v Chrudimi a v 9,30 v Polomu. Cesta na kole zpátky je skvělá nebo, pokud kolo mít nebudete, se určitě na zpáteční cestu vejdete k někomu do auta! Čas který získáte kolem oběda, je možné využít k houbaření v Pravákovém lese, k drobným činnostem na hřbitůvku či zpěvem v opuštěném pralese.

Někde v areálu bude postavená jakás kasička pro dobrovolný příspěvek, tak se prosím nelekejte, nezakládá vůbec na nějakou povinnost!! Můžou ale přijet i lidé s přáním přispět na pokračování obnovy a pro ty je určena.

Těší se na všechny František R. Václavík

Poznámky: Přidat komentář



Odkazy na tento příspěvek:

Vytvořte odkaz



<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]